Bakir Izetbegović

Narednih dana sastanci i kompromis kada je riječ o deblokadi zajedničkih institucija BiH

  • 27.09.2019. 12:20

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović najavio je da će narednih dana biti održani sastanci od kojih očekuje postizanje kompromisa kada je riječ o deblokadi rada zajedničkih institucija BiH.

"Imamo neke sastanke u Predsjedništvu ovih dana, tako da mislim da jesmo bliži deblokadi, da se nađe kompromis u okviru u kojem se trenutno nalazi BiH, mislim Akcionog plana za članstvo /MAP/ u NATO, da se iznađe način da se ponovo pokrene program", rekao je Izetbegović, koji je predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.   

Nakon sastanka Kolegijuma Doma naroda sa novoimenovanim šefom Delegacije EU u BiH Johanom Zatlerom, Izetbegović je naveo da je postignuta saglasnost da je evropski put najbitniji proces za BiH, te da treba učiniti sve da se formira vlast i da se što prije pokrene reformski proces na evropskom putu BiH.

"Reformska agenda koju smo zajedno sa predstavnicima EU uradili prije pet godina dala je rezultate i tu smo se saglasili da je vidljiv napredak u ekonomiji, izgradnji, povećanju broja radnih mijesta", dodao je Izetbegović, konstatujući da treba učiniti sve da se BiH pokrene iz trenutnog zastoja.

Navodeći da gotovo milijardu evra sredstava čeka ratifikaciju u institucijama BiH, Izetbegović je izrazio uvjerenje da će taj problem biti razriješen ovih dana i da će BiH krenuti dalje.

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina