Šefa Kluba poslanika SNSD-a u PD PS BiH

Novaković Bursać: O Šarovićevom radu najbolje govore glasovi na izborima

  • 11.01.2021. 15:46

Šefa Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Snježana Novaković Bursać rekla je, tokom diskusije sa poslanikom SDS-a Mirkom Šarovićem, da o njegovom radu najbolje govore glasovi na izborima.

"Šarović je direktno kao ministar učestvovao u vlasti. Birači su pokazali kako ste radili jer ste dobili 37.000 glasova manje na ovim izborima u odnosu na 2016, a čak 47.000 nego 2018", navela je Bursaćeva tokom diskusije o inicijativi za smjenu Savjeta ministara tokom koje je Šarović tvrdio da je ovaj saziv Savjeta ministara najlošiji.

Nakon što je Šarović rekao da će poslanici SDS-a, PDP-a i DNS-a podržati inicijativu za smjenu, iako je oni nisu podnijeli, Bursaćeva je naglasila da je on imao priliku da najdirektnije u periodu od pet godina dokaže šta može, ali da je nekonzistentno predstavljao građane Republike Srpske.

Bursaćeva je rekla da nisu ostavili nijedan dokument o Trgovskoj gori, te da pravo izvoz mesa u Tursku imaju samo dvije firme od kojih nijedna nije iz Srpske.

"Tri godine imali ste nepopunjen upitnik o izvozu crvenog mesa u EU. Najmanje je Šarović kompetentan da kvalifikuje da je nešto loše, da ne može gore", navela je Bursaćeva.

Ona kaže da ne spori pravo opozicionim kolegama da kritikuju Savjet ministara, ali da Šaroviću ne daje za pravo, jer to ne daju ni argumenti.

"Niste demantovali nijednu moju riječ. Niste vi taj koji može da kvalifikuje kakav je ko. Osim toga, vas su građani Republike Srpske ocijenili na izborima i samo se čuje vaš vapaj", rekla je Bursaćeva.

Ona je naglasila da SNSD predvodi grupaciju koja predstavlja Republiku Srpsku onako kako misli da treba.

"Samo se držite argumenata i biće Vam lako", poručila je Bursaćeva.

Šarović je rekao da je izlaganje Bursaćeve "odraz nepoznavanja stvari, da ne zna ništa o izvozu crvenog mesa, niti o izvozu u Tursku".

Tokom diskusije Dragan Mektić iz SDS je rekao da želi da ovaj saziv Savjeta ministara ostane do kraja mandata, te da će, ukoliko mu Klub dozvoli, glasati protiv smjene.