Saopštenje

Obustavljena evakuacija iz Gaze, oglasilo se Ministarstvo inostranih poslova BiH

  • Izvor: ATV
  • 06.11.2023. 16:49

Еvakuacija stranih državljana iz područja Gaze privremeno je obustavljena, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova BiH.

Kako su naveli, o obustavljanju evakuacije su obaviješteni od strane Ambasade BiH u Kairu.

Еvakuacija je obustavljena zbog oštećene infrastrukture prilikom jučerašnjeg bombardovanja prelaza Rafah, na palestinskoj strani.

"Prema neslužbenim informacijama, preduzimaju se aktivnosti na evakuaciji prvo ranjenih osoba sa tog područja u Еgipat, nakon čega bi se nastavio proces evakuacije stranih državljana“, navedeno je u saopštenju Ministarstva inostranih poslova BiH.

U saopštenju dalje dodaju da su u konstantnoj komunikaciji sa državama u regiji i međunarodnim organizacijama na terenu, kao što je Međunarodna organizacija za migracije (IOM) koja je obećala svoju podršku, a sve sa ciljem realizacije evakuacije bh. građana iz područja Gaze čim se za to ukaže prva prilika.

U saopštenju podsjećaju da su se Ministarstvu inostranih poslova BiH, odnosno Ambasadi BiH u Kairu do sada za evakuaciju javile 54 osobe, od kojih je 19 osoba sa državljanstvom BiH, dok su ostali stranci koji imaju srodstvo sa bh. državljanima.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: