Afera "Respiratori"

Oglasili se iz Suda: Kada bi Fadil Novalić trebalo da ide u zatvor

  • Izvor: Radio Sarajevo
  • 22.02.2024. 15:29

Bivši premijer FBiH Fadil Novalić osuđen je na četiri godine zatvora zbog slučaja 'Respiratori', a na izdržavanje kazne u državnom zatvoru u Vojkovićima trebalo bi da ode 6. marta, nezvanično je potvrđeno za portal "Radiosarajevo.ba".

Pomenutom portalu su u Sudu BiH rekli da, u skladu sa zakonom, osuđeni mogu tražiti odgodu izvršenja kazne te oni ne mogu navesti tačan datum izvršenja kazne.

"Sud pravovremeno i u skladu sa zakonom, preduzima korake na finalizaciji spisa u predmetu Fadil Novalić i drugi, a što uključuje i dostavljanje uputnog akta osuđenima. Sud vodi računa o svojim obavezama, kao i posljedicama koje mogu potencijalno nastupiti u slučaju neblagovremenog izdavanja uputnih akata", naveli su iz Suda i dodali:


Jeziv video nasilja: Divljački pretukao djevojku jer ga je polila sokom

Jeziv video nasilja: Divljački pretukao djevojku jer ga je polila sokom

"Takođe, Sud napominje da osuđena lica uživaju određena prava i mogućnosti u smislu traženja odgoda za izdržavanje, za šta su propisana pravila, te s tim u vezi nije svrsishodno odgovarati na pitanja o tačnom datumu stupanja osuđenih na izdržavanje, obzirom da je isto, zakonski, podložno promjenama. Ključno je da je javnost upoznata da Sud svoje obaveze ispunjava blagovremeno i u skladu sa zakonom".

Podsjetimo, u istom predmetu na šest godina osuđen je bivši direktor Federalne uprave Civilne zaštite Fahrudin Solak, dok je vlasnik firme 'Srebrena malina' Fikret Hodžić dobio pet godina.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:55 Еmisija: Tet a tet sa Tatjanom Trninić (R)

    Vrata sastanaka u četiri oka otvaramo samo zbog vas!

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    ''''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.