Bivši član CIK-a

Petrić: CIK je morao da potvrdi rezultate, odbaciti zahtjeve za poništenje izbora

  • Izvor: ATV
  • 01.11.2022. 19:42

CIK je danas morao da potvrdi rezultate izbora jer po zakonu to mora da se učini 30 dana od izbora, što je danas.

Danas je trebalo da bude održana sjednica CIK-a međutim, nije, na sajtu su samo saopštili da će rezultate potvrditi kad se steknu uslovi, odnosno, kako navode, nakon pravosnažnosti odluka CIK-a koje su trenutno predmet žalbi na Apelacionom odjelu Suda BiH.

Bivši član CIK-a, Branko Petrić, za ATV kaže da to tako nije moguće i da je imperativni zakonski rok za potvrđivanje rezultata 30 dana nakon održavanja izbora. 

"Bilo je vremena za sve radnje da se učine, a ako je nezakonitim i nepotrebnim radnjama CIK potrošio vrijeme sam je kriv. Međutim, sad se pojavljuje i pitanje zahtjeva za poništenje izbora. Moram da navedem da je to pitanje davno apsolvirano u CIK-u i u Sudu BiH. U zakonu nigdje nema da se nekome daju ovlaštenja da traži da se izbori ponište, jedino CIK to može po službenoj dužnosti", rekao nam je Petrić i zaključio:

"Tako da bi ove zahtjeve za poništenju bi trebalo da odbace kao neosnovane".

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.