Nenad Nešić

Podrška SNSD-ovom stavu da bude odgođena sjednica Predstavničkog doma

  • 11.01.2019. 18:09

Poslanik DNS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Nešić izjavio je da njegova stranka podržava stav Kluba SNSD-a u ovom domu da narednu sjednicu Predstavničkog doma treba odgoditi, "jer je u situaciji, kada nema jasno definisane većine, besmisleno birati i stalni sastav komisija".

On je istakao da je prva sjednica Komisije za izbor Savjeta ministara pokazala da ne postoji većina i da se došlo do pat pozicije, nakon čega je ta sjednica i prekinuta. 

"Smatramo da prvo treba da budu ispoštovani zakonski rokovi, koji su uveliko prošli, da bude imenovan predsjedavajući Savjeta ministara, da bi Parlamentarna skupština i svi organi mogli da nastave sa radom u skladu sa zakonom i predviđenim rokovima", naglasio je Nešić. 

On očekuje da će ovakav stav da bude i Srpskog kluba u Predstavničkom domu u kojem je on zamjenik predsjedavajućeg. 

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Staša Košarac izjavio je ranije danas Srni da SNSD smatra da ne treba birati stalne komisije Predstavničkog doma BiH bez definisane strukture vlasti u zajedničkim institucijama koja bi potvrdila imenovanje predsjedavajućeg, zamjenika i ministara u Savjetu ministara. 

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.