Zakon o neprimjenjivanju odluke visokog predstavnika u BiH Valentina Incka

Predsjedništvo SDA pozvao OHR da stavi van snage Zakon Narodne skupštine

  • Izvor: SRNA
  • 02.08.2021. 18:44

Predsjedništvo SDA pozvalo je OHR da stavi van snage Zakon o neprimjenjivanju odluke visokog predstavnika u BiH Valentina Incka koji je nedavno usvojila Narodna skupština Republike Srpske.

Iz ove stranke navode da će Klub Bošnjaka u Vijeću naroda Republike Srpske, kao i pravni tim SDA, preduzeti sve neophodne aktivnosti kako bi ovaj i Zakon o dopuni Krivičnog zakonika Republike Srpske bili proglašeni neustavnim.

Predsjedništvo SDA je pozvalo političke predstavnike iz Republike Srpske u institucijama BiH da "odustanu od blokada".

Jednim od zaključaka sa sjednice Predsjedništva SDA rad Tužilaštva BiH na čelu sa Gordanom Tadić se ocjenjuje "neprofesionalnim i pristrasnim", te se navodi da ono "nastavlja sa selektivnim pristupom u procesuiranju ratnih zločina i drugih krivičnih djela".

Zaključeno je da je BiH na Samitu EU-zapadni Balkan u okviru Berlinskog procesa potpisala Sporazum o zajedničkom regionalnom tržištu i da njega "ne treba dovoditi u pitanje pokretanjem novih inicijativa".

Tagovi:
  • 21:10 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:00 Serija: Ko te šiša (12+)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:30 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:45 Serija: Red Rok (12+)

    ''''Red Rok' je irska kriminalistička serija u režiji Petera MkKena koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rok u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

  • 23:15 Noćni program

    Noćni program