Saopštenje Ministarstva odbrane

Pripadnici Oružanih snaga u Avganistanu nisu zaraženi virusom korona

  • 25.03.2020. 14:56

Ministarstvo odbrane u Savjetu ministara saopštilo je danas da pripadnici Oružanih snaga BiH koji se nalaze u mirovnoj misiji u Avganistanu nisu zaraženi virusom korona.

- Tragom informacije da su četiri strana pripadnika međunarodnih koalicionih snaga u misiji podrške miru u Avganistanu pozitivna na virus korona, želimo da informišemo javnost da među pripadnicima Oružanih snaga BiH u toj zemlji u ovom trenutku nema zaraženih - saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Prema istom izvoru, svi pripadnici Oružanih snaga BiH koji su u ovom trenutku u misiji u Avganistanu dobrog su zdravstvenog stanja, a niko od njih nije imao kontakt sa četiri strana vojnika kod kojih je registrovan ovaj virus.

- Kao i u Oružanim snagama BiH, i za naše pripadnike koji služe u misiji u Avganistanu preduzete su sve mjere samozaštite od virusa korona i oni redovno izvršavaju zakonom definisane zadatke - navedeno je u saopštenju.

Oružane snage BiH učestvuju u operaciji podrške miru "Odlučna podrška" u Avganistanu sa ukupno 68 pripadnika.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.