Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara

Radončić: Svi učesnici u stranim ratištima biće sankcionisani

  • 29.01.2020. 17:01

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudin Radončić rekao je danas na sastanku sa predstavnicima porodica državljana BiH koji se nalaze u kampovima u Siriji, da će svi koji su učestvovali kao strani ratnici u terorističkim organizacijama biti sankcionisani, sa čime su učesnici razgovora apsolutno saglasni.

Radončić je istakao da BiH ima obavezu da primi državljane BiH koji su boravili na području Sirije i Iraka i da su institucije spremne za taj izazov, istakavši da podržao nedavnu odluku Predsjedništva BiH, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara.

On je naglasio da predstavnici porodica u procesu deradikalizacije i socijalizacije svih povratnika mogu učiniti mnogo u budućnosti.

Na sastanku je rečeno da se u kampovima nalazi stotinjak lica, prvenstveno djece i žena.

Alema Dolamić, čija se sestra sa djecom nalazi već treću godinu u kampu, kaže da je cilj da se što prije vrate u BiH, a da su spremni da se suoče sa pravnim posljedicama ukoliko se utvrde da postoje.

Na današnjem sastanku bili su i Safet Sinanović, Sead Mujčinović, Šaćir Gostevčić i Senija Muhamedagić, koji su naveli da djeca teško podnose boravak u kampu zbog hladnoće i nehumanih uslova, te da su neka i teško bolesna.

  • 20:00 Lutrija RS, Loto

    Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

  • 20:10 Mikrodržave: Malta, dokumentarni program

    '''Mikrodržave: Malta, dokumentarni program

  • 21:10 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:00 Serija: Ko te šiša (12+)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:30 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:45 Serija: Red Rok (12+)

    ''''Red Rok' je irska kriminalistička serija u režiji Petera MkKena koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rok u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.