Premijer Albanije

Rama u Sarajevu: Omogućiti kretanje građana samo sa ličnim kartama

  • Izvor: SRNA
  • 07.07.2023. 13:28

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je danas da očekuje da će BiH, po uzoru na Srbiju, uvesti sistem koji će omogućiti putovanja državljana zemalja regiona samo uz posjedovanje lične karte.

"Mi berlinskim procesom želimo da obezbijedimo slobodu kretanja građana samo uz lične karte. Nadam se da će ovi procesi, koji su u toku, biti na dobrobit svih", rekao je Rama novinarima nakon sastanka sa predsjedavajućom Savjeta ministara Borjanom Krišto.

On je potvrdio da je danas Krišto informisao o berlinskom samitu koji će u oktobru biti održan u Tirani.

"Šest zemalja će zauzeti zajednički stav o zajedničkim pitanjima, kako bi stigli do zajedničkog cilja", rekao je Rama i dodao da podrška EU postoji.

Edi Rama stigao u posjetu BiH, sastao se sa Krišto: Dobri i prijateljski odnosi

Edi Rama stigao u posjetu BiH, sastao se sa Krišto: Dobri i prijateljski odnosi

Rama je istakao da postoji volja za jačanje odnosa BiH i Albanije i da se radi na tome da se otvori albanska ambasada u Sarajevu.

On kaže da u BiH ima određen broj Albanaca, a i u Albaniji ima građana BiH, kojima su garantovana sva sloboda i prava.

Rama je naglasio da je podrka evropske zajednice neophodna.

"Svjesni smo da je evropskoj zajednici pritoritet Ukrajina, ali želimo da se okrenu i ka nama i da nas podrže u našim nastojanjima. Naš trud treba nagraditi", poručio je Rama.

On je zahvalio Krišto za doček.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:45 Serija: Ko te šiša (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Еl Čapo (16+)

    *Serija: Еl Čapo (16+)

  • 23:30 Serija: Red Rok

    Serija: Red Rok