Prisustvuje i premijer Republike Srpske

Sastanak lidera zemalja zapadnog Balkana u Sarajevu

  • 08.05.2019. 07:34

Lideri zemalja zapadnog Balkana razgovaraće danas u Sarajevu u okviru godišnjeg sastanka Odbora guvernera Evropske banke za obnovu i razvoj /EBRD/.

Panelu, čiji je početak zakazan za 11.00 časova, trebalo bi da prisustvuju predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, premijer Albanije Edi Rama, premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev, dok će BiH predstavljati predsjedavajući Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić. 

Nakon sastanka lidera predviđeno je obraćanje novinarima od 12.30 časova u zgradi zajedničkih institucija BiH. 

Skupu će prisustvovati i premijer Republike Srpske Radovan Višković, koji će tokom boravka u Sarajevu u 13.00 časova razgovarati sa potpredsjednikom Svjetske banke za Evropu i centralnu Aziju Sirilom Milerom, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću. 

U okviru trodnevnog skupa EBRD-a u Sarajevu, danas će od 9.30 časova biti otvorena prva sesija Odbora guvernera, dok će plenarna sjednica biti održana od 14.00 časova. 

Na plenarnoj sesiji Odbora guvernera predviđeno je obraćanje ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Mirka Šarovića, koji je i guverner BiH u EBRD-u. 

Nakon toga, predviđeno je da se Šarović obrati novinarima u 14.30 časova u zgradi zajedničkih institucija BiH. 

Javnost će o rezultatima sastanka Odbora guvernera EBRD-a i odlukama informisati predsjednik ove finansijske institucije Suma Čakrabarti, čija je konferencija za novinare zakazana za 18.30 časova, takođe, u zgradi zajedničkih institucija BiH. 

Godišnji sastanak Odbora guvernera EBRD-a biće zatvoren sutra, sesijom Alumni asocijacije EBRD-a, koja okuplja 3.000 članova i predstavlja jedinstvenu mrežu stručnjaka iz različitih sektora. 

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R)

    Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?