Sarajevo

Savjet ministara: Izostanak šest ministara odgodio sjednicu

  • 03.10.2019. 13:58

Zbog odsustva šest ministara u tehničkom mandatu, sjednica Savjeta ministara, koja je trebalo da bude održana danas u Sarajevu, prekinuta je ubrzo nakon što je počela i odgođena je, a za popodne je zakazana telefonska sjednica.

"Na telefonskoj sjednici trebalo bi da bude razmatrana odluka o privremenom finansiranju institucija BiH do kraja godine", rekao je novinarima predsjedavajući Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić.

Prema njegovim riječima, datum održavanja 178. redovne sjednice biće naknadno utvrđen.

"Neću da spekulišem o razlozima i činjenicama zbog kojih danas šest ministara nije prisustvovalo sjednici. Mogu reći samo da se neki od razloga koje sam dobio od njih u pisanoj formi odnose na smrtni slučaj u porodici, bolest, objektivne okolnosti", rekao je Zvizdić.

On je naveo da su danas prisutni čalnovi Savjeta ministara u tehničkom mandatu (Mirko Šarović, Igor Crnadak i on) dali saglasnost na odluku o privremenom finansiranju.

Sjednici nisu prisustvovali ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom manadatu Dragan Mektić, ministar odbrane Marina Pendeš, ministar civilnih poslova Adil Osmanović, ministar finanisja i trezora Vjekoslav Bevanda, ministar pravde Josip Gribiša i zamjenik ministra transporta i komunikacija Saša Dalipagić.

  • 20:00 Lutrija RS, Loto

    Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

  • 20:10 Mikrodržave: Malta, dokumentarni program

    '''Mikrodržave: Malta, dokumentarni program

  • 21:10 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:00 Serija: Ko te šiša (12+)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:30 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:45 Serija: Red Rok (12+)

    ''''Red Rok' je irska kriminalistička serija u režiji Petera MkKena koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rok u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.