Ilija Cvitanović

Sjednica o zloupotrebama iskaznica OBA biće zakazana danas

  • Izvor: SRNA
  • 21.09.2023. 10:32

Predsjedavajući Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) Ilija Cvitanović rekao je da će danas uskladiti termin sa direktorom OBA Almirom Džuvom za održavanje sjednice jer treba da bude prisutan budući da će se raspravljati o tome kako se iskaznica Agencije našla kod poslanika SDA u Predstavničkom domu federalnog Parlamenta Salka Zildžića.

"Na sjednici ćemo zatražiti izvještaje u vezi sa iskaznicom OBA koja se u nekom vrlo čudnom obliku pojavila da na to dobijemo komentar“, rekao je Cvitanović Srni.

Cvitanović smatra da je bolja adresa za te stvari Tužolaštvo BiH nego Zajednička komisija za nadzor nad radom OBA dok se ne utvrde sve činjenice.

Oglasilo se Tužilaštvo BiH o zloupotrebi kapaciteta OBA

Oglasilo se Tužilaštvo BiH o zloupotrebi kapaciteta OBA

"Komisija će danas biti zakazana i biće održana u veoma kratkom roku“, najavio je Cvitanović.

Poslanik SDA u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Salko Zildžić uhapšen je prilikom prelaska granice sa Srbijom kada je kod njega pronađen pištolj, za koji je imao dozvolu u BiH, ali ga nije smio unositi u drugu državu, te počasna iskaznica OBA.

Zildžić je uhapšen na graničnom prelazu Bajina Bašta i trenutno je u pritvorskoj jedinici u Užicu, gdje mu je određen jednomjesečni pritvor.

U Srbiji uhapšen poslanik SDA

U Srbiji uhapšen poslanik SDA


Pratite nas i putem Vibera