Posljedica pandemije

“Standard” iz Ilijaša otpustio 500 radnika

  • 29.03.2020. 09:06

U kompaniji “Standard” iz Ilijaša, koja se bavi proizvodnjom namještaja, otkaz je dobilo 500 radnika.

Predsjednik Asocijacije drvoprerađivača u Federaciji BiH Suad Ećo izjavio je da mu je juče ujutro potvrđeno da je 500 radnika dobilo otkaz, te da su u pitanju i radna mjesta preostalih 400 radnika.

– Oni imaju ugovore na neodređeno, a razmatra se da i oni dobiju otkaz, ali treba ispoštovati zakon u ovom slučaju – rekao je Ećo za Dnevni avaz.

On je naveo kako raspolaže informacijama da u Sarajevu postoji još jedna firma koja priprema otkaze za oko 500 radnika i da će se to, najvjerovatnije, desiti sutra ili prekosutra.
Ećo je istakao da Udruženje poslodavaca ima definisane prijedloge kako da se zaustavi negativan trend otpuštanja radnika, ali da niko neće da ih sasluša i shvati ozbiljno.

Trebalo bi, smatra Ećo, poslušati poslodavce koji traže prolongiranje plaćanja PDV i plaćanja doprinosa za februar, mart i april, kao i da se prolongira plaćanje poreza na dohodak, te omogući prolongiranje plaćanja poreza na dobit za prethodnu godinu.

– Tražili smo i odgađanje plaćanja kredita za sva pravna lica koja su pogođena pandemijom virusa korona – naveo je Ećo.

Tagovi:
  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska