Predsjednik Ujedinjene Srpske

Stevandić: Skidanje zastave pokušaj poniženja srpskog naroda

  • 24.11.2018. 13:45

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić ocijenio je da je uklanjanjanje zastave Republike Srpske ispred kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika nekulturan i varvarski čin i pokušaj poniženja Srpske, Dodika i srpskog naroda.

On je upitao članove Predsjedništva BiH Željka Komšića i Šefika Džaferovića da li nakon noćnog uklanjanja zastave Srpske ispred kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika u Sarajevu treba da se sa svakog mjesta u Srpskoj poskidaju zastave BiH? 

"To govori da gospoda Komšić i Džaferović ne razumiju da postavljanje zastave nije ništa lično i da je poštovanje jednog naroda poštovanje onoga što ga čini, kultura, zastava i slično. U zgradi Predsjedništva BiH predstavljeno je 49 odsto BiH ili cijela Srpska. Ona se ne može predstavljati bez srpskog člana Predjedništva, srpske zastave i svega što nas čini kao konstitutivan narod", rekao je Stevandić Srni. 

On je izrazio nadu da će Komšić i Džaferović to brzo shvatiti ili će u suprotnom biti okarakterisani kao ljudi koji su primitivno upropastili mogućnost da se ponašaju državnički. 

Zastava Republike Srpske koja je bila istaknuta ispred kabineta predsjedavjućeg Predsjedništva BiH u Sarajevu uklonjena je sinoć na zahtjev kabineta bošnjačkog člana Šefika Džaferovića. 

Zastava Srpske bila je istaknuta i juče, pored zastave BiH, u svečanom salonu kada je Dodik primao akreditivna pisma ambasadora Srbije Aleksandra Đorđevića. 
 

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Mikrodržava: Malta, dokumentarni program (R)

    'Mikrodržava: Malta, dokumentarni program (R)

  • 13:15 Agrar (R)

    ''Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu, kao i mnoštvo zlata vrijednih savjeta, te priče o vrijednim poljoprivrednicima, domaćinima, i plodovima njihovog rada

  • 13:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina