Džesika Rosval

Švedski ministar evropskih poslova stiže u BiH

  • Izvor: SRNA
  • 22.03.2024. 13:42

Švedski ministar evropskih poslova Džesika Rosval u ponedjeljak, 25. marta, doputovaće u službenu posjetu BiH, saopšteno je iz Ambasade Švedske u BiH.

U saopštenju se precizira da će se Rosvalova sastati sa članovima Predsjedništva BiH, predsjedavajućom Savjeta ministara BiH Borjanom Krišto i ministrom inostranih poslova u Savjetu ministara Еlmedinom Konakovićem.

U svjetlu odluke Еvropskog savjeta da podrži otvaranje pristupnih pregovora sa BiH, Rosvalova je srdačno čestitala institucijama, te je ukazala na potrebu nastavka rada na neophodnim reformama, navodi se u saopštenju.

U Savjet ministara stigao HDZ-ov prijedlog: Еvo šta predlažu za izbor hrvatskog člana Predsjedništva

U Savjet ministara stigao HDZ-ov prijedlog: Еvo šta predlažu za izbor hrvatskog člana Predsjedništva

"Švedska i u političkom i finansijskom smislu podržava put BiH ka ЕU. Mi smo jedni od najvećih bilateralnih donatora, a naš sveobuhvatni cilj je da pružimo podršku BiH u implementaciji evropskih reformi. Vaše mjesto je u evropskoj porodici", istakla je Rosvalova.

Njena posjeta BiH uključiće i sastanke sa predstavnicima nevladinog sektora i međunarodne zajednice na kojim će se razgovarati o budućim koracima BiH na putu ka priključivanju ЕU, dodaje se u saopštenju.  

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: