Predsjedavajući Savjeta ministara

Tegeltija: Jednoglasno odobrena sredstva za BiH

  • 20.04.2020. 19:47

Bord direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) danas je u Vašingtonu odobrio BiH kredit od 330 miliona evra za borbu protiv pandemije virusa korona koji je u pismu namjere tražila BiH, potvrdio je Srni predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija.

"Sredstva su odobrena. Sjednica borda direktora je završena i jednoglasno su podržali odluku o odobrenju sredstava BiH", rekao je Tegeltija, koji je i predsjedavajući Fiskalnog savjeta.

Sredstvima MMF-a biće finansirano saniranje i ublažavanje negativnih ekonomskih posljedica.

Ova odluka zvanično je upućena i predstavnicima vlasti u BiH i članovima Fiskalnog savjeta.

Lideri SNSD-a Milorad Dodik, HDZ-a BiH Dragan Čović i SDA Bakir Izetbegović na sastanku 11. aprila sa zvaničnicima EU i MMF-a postigli su dogovor o deblokadi 330 miliona evra od MMF-a za BiH, prema kojem je Republici Srpskoj pripalo 38 odsto, a Federaciji BiH 62 odsto kreditnih sredstava.

Oba entiteta za Brčko distrikt izdvojiće po pola procenta.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Narod Priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela, o njihovoj svakodnevici i borbi za očuvanje pravih vrijednosti, marljivom radu, vjeri, i ljubavi prema njihovoj i našoj, otadžbini.