Zbog poplava

Vlada FBiH šalje pomoć Sloveniji

  • Izvor: ATV
  • 09.08.2023. 15:36

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj hitnoj, telefonski sjednici prihvatila informaciju Federalne uprave civilne zaštite o poplavama u Sloveniji, te je dala saglasnost Savjetu ministara BiH da se upute operativne snage zaštite i spašavanja iz FBiH u okviru operacije pružanja međunarodne pomoći BiH Sloveniji u otklanjanju posljedica katastrofalnih poplava.

Na ovaj način, Vlada FBiH dala je odgovor na zahtjev Slovenije za međunarodnu pomoć u saniranju posljedica poplava.

„Federalna uprava civilne zaštite zadužena je da uime Vlade Federacije BiH, putem Ministarstva bezbjednosti BiH, odmah dostavi Savjetu ministara BiH ovaj zaključak, te da koordinira upućivanje međunarodne pomoći u  Sloveniju i da po okončanju operacije pružanja pomoći izvijesti Vladu FBiH“, saopšteno je iz Vlade FBiH.

Takođe, Federalna uprava civilne zaštite zadužena je da Federalnom ministarstvu finansija dostavi zahtjev za izdvajanje sredstava iz Tekuće rezerve Vlade FBiH za 2023. godinu za finansiranje troškova angažovanja službi zaštite i spašavanja.

Katasrofalne poplave pogodile su Sloveniju krajem prošle sedmice i proglašene su najgorom prirodnom katastrofom u ovoj zemlji u više od 30 godina.

Dvije trećine zemlje je devastirano, mnogi su izgubili svoje domove, a šest osoba je poginulo.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    ''Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?