Sanja Vulić

"Vodi se hibridni rat protiv Srpske, cilj je nestanak Srba sa ovih prostora"

  • 03.02.2024. 09:22

Protiv Republike Srpske vodi se hibridni rat, a njegov cilj je nestanak Srba sa ovih prostora, rekla je za RTRS Sanja Vulić, šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Posjeta Sarajevu zamjenika američkog državnog sekretara za evropske i evroazijske poslove Džejmsa O'Brajena, prema riječima Vulićeve nije donijela ništa dobro.

- Nevjerovatno da neko ko bi trebao da bude tumač Dejtonskog sporazuma priča takve gluposti. BiH je plijen u određenim strukturama SAD. To je jedna hobotnica koja radi na onome što se zove unitarna BiH. Kakav licemjer morate biti da govorite o secesiji Republike Srpske, a u njegovoj državi se na velika zvona govori o secesiji Teksasa - naglasila je Vulićeva.

Ona podsjeća da je Amerika bila uzor demokratije na ovim prostorima.

- Učili su nas demokratiji, a sada rade sve suprotno od toga. Ukoliko ne bude Dejtonske BiH, plašim se da uopšte neće biti BiH - rekla je Sanja Vulić.

Džejms O Brajen, koji je i učesnik dejtonskih pregovora, rekao je da imovina pripada BiH.

- Cjelokupna BiH ima nemjerljivo prirodno bogatstvo, a mi smo za njih samo plijen. Institucije Republike Srpske su jedine koji brane stavove suvereniteta kako BiH, tako i Republike Srpske - poručila je Vulićeva.

Bošnjačke političare vidi kao produženu ruku određenog dijela međunarodne zajednice.

- Bošnjački političari su kukavice, tu su kao ikebane da ispoštuju instrukcije O'Brajana i ostalih. Pravi faktor nestabilnosti u BiH je upravo bošnjački korpus, koji sluša samo međunarodne mentore. Jasno je da je Republika Srpska za saradnju sa NATO, ali bez članstva u Alijansi - poručila je Vulićeva.

- U ponedjeljak, 5. februara, zakazano je ročište u predmetu koji se pred Sudom BiH vodi protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika. Predmet je zvanično razdvojen od v.d. direktora Službenog glasnika Miloša Lukića.

- Sve je jasno, sudi se institucijama Republike Srpske, a ne Dodiku i Lukiću - istakla je Vulićeva.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R) (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (R) (12+)

    ''''''''''''Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.