Novoizabrani Federalni štab civilne zaštite

Vozačima teretnih vozila dozoljeno kretanje tokom policijskog časa

  • 25.03.2020. 21:57

Novoizabrani Federalni štab civilne zaštite donio je danas naredbu kojom će vozačima teretnih vozila u domaćem i međunarodnom transportu biti dozvoljeno kretanje na području Federacije BiH /FBiH/ u vrijeme policijskog časa, od 18.00 do 5.00 časova.

- Vozači teretnih vozila su dužni posjedovati potvrdu o angažovanju, sa navedenim datumom i vremenom početka angažovanja, kojom dokazuje poštivanje mjere izolacije - saopšteno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

Na današnjoj vanrednoj sjednici donesena je i odluka o nabavci materijala i medicinske opreme u vrijednosti od 7.128.012 KM.

- Radi se o nabavci zaštitnih maski, dezinfekcionog sredstva, zaštitnih rukavica, odijela i naočala i testova za detekciju virusa - navodi se u saopštenju.

Štab je donio i prijedlog za preduzimanje hitnih mjera na redukovanju broja graničnih prelaza na kojima je obezbijeđena dvadesetčetvoročasovna sanitarna kontrola federalnih inspektora, koji je upućen Savjetu ministara.

Novi, sedmočlani Federalni štab civilne zaštite danas je imenovala Vlada FBiH, jer je bila nezadovoljna radom dosadašnjeg štaba.

  • 16:40 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

    ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života.

  • 17:50 Еmisija: Na ivici terena (R)

    Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.

  • 18:20 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem

    ‘Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem’ pregled je sedmice sa pažljivo odabranim aktuelnim temama, komentarima, sagovornicima i zanimljivim pristupom najvažnijim informacijama iz zemlje, regiona i svijeta.