Vanredna sjednica

VSTS dao punu podršku Tegeltiji: Ispitati navode o trgovanju krivičnim istragama

  • 23.05.2019. 11:31

Članovi Visokog sudskog i tužilačkog savjeta /VSTS/ BiH dali su punu podršku i povjerenje predsjedniku VSTS-a Milanu Tegeltiji u njegovom radu, te pozvali Tužilaštvo BiH da što prije provede detaljnu istragu navoda portala "Žurnal" da je Tegeltija trgovao krivičnim istragama i donese tužilačku odluku.

U prvom dijelu vanredne sjednice VSTS-a BiH u Sarajevu, Tegeltija je pozvao sve članove Savjeta da se izjasne kako oni vide ova dešavanja i pisanja portala, koje doživljava kao pokušaj njegove lične diskreditacije. 

Tegeltija je podsjetio da je optužbe da je učestvovao u radnji koruptivnog karaktera demantovao isti dan po objavljivanju. 

"Ne mislim dalje da to demantujem i da se pravdam", naveo je Tegeltija. 

On je istakao da je krucijalno to što je Tužilaštvo formiralo predmet u vezi sa ovim medijskim navodima i da očekuje da će odgovorni biti sancionisani. 

"Kao čovjeka, sudiju i predsjednika VSTS-a ovo me je pogodilo", rekao je Tegeltija i dodao da je sve što je radio bilo pošteno. 

Potpredsjednik VSTS-a Ružica Jukić pružila je podršku Tegeltiji, podsjetivši da je i ona često bila na meti pojedinih medija. 

"Ovdje je riječ o rušenju VSTS-a BiH i pokušaju preuzimanju od političkog elementa", ističe Jukićeva. 

Potpredsjednik VSTS-a Jadranka Lokmić-Misiriča takođe je podržala Tegeltiju, kao i ostali članovi VSTS-a, koji su pohvalili i njegovu odluku da za danas sazove vanrednu sjednicu, ocijenivši taj čin kao moralan. 

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Film

    'Film

  • 16:00 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom (R)

    Putujte po svijetu sa Robertom Dacešinom, jer će vam se apetiti za putovanjem i svim biserima koje ono nudi sigurno povećati.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:40 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

    ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (R) (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života.