Poslanik SNSD-a

Vujičić: Neki svoj dio odgovornosti za nerad žele da prebace na SNSD

  • Izvor: SRNA
  • 17.02.2024. 14:08

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Miroslav Vujičić izjavio je da je SNSD uvijek bio za to da se u parlamentu BiH usvoji Zakon o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti, ali da neki svoj dio odgovornosti za nerad žele da prebace na ovu stranku.

- SNSD je uvijek podržavao ovaj zakon jer nam odgovara red kad je ova oblast u pitanju i nismo nikada opstruisali njegovo donošenje, ali, nažalost, neki svoj dio odgovornosti za nerad žele da prebace na nas - rekao je Srni Vujičić, koji je zamjenik predsjedavajućeg Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine BiH.

Govoreći o ispunjavanju uslova za dobijanje datuma za otvaranje pristupnih pregovora BiH sa ЕU, Vujičić je podsjetio na stav SNSD-a da ostali zakoni iz 14 prioriteta Еvropske komisije treba da budu usvojeni istovremeno.

- Najveći problem u suštni je negativan uticaj na dio bošnjačkih političara koji su nama partneri u vlasti koji vrše iz međunarodne zajednice, s ciljem da se svaka vrsta dogovora na nivou BiH sruši i opstruiše - istakao je Vujičić.

Prema njegovim riječima, najglasniji u toj priči rušenja dogovora u BiH, pa kad je u pitanju i približavanje ЕU, jeste američki ambasador u BiH Majkl Marfi.

Vujičić je dodao da je i pomoćnik američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Džejms O`Brajen prilikom nedavne posjete BiH otvoreno lobirao da se sruši dogovor iz Laktaša koji je, kako kaže, upravljao mnogim pitanjima na evropskom putu i unutrašnjem funkcionisanju BiH.

- Za sve aktivnosti u BiH potreban je dogovor unutrašnjih partnera u vlasti, onih koji odgovaraju narodu u BiH. Nažalost, bojim se da naši partneri iz Federacije BiH ne razumiju to i često padaju pod negativan uticaj stranaca, a oni nikada nisu bili dobronamjerni prema nama - zaključio je Vujičić.


Pratite nas i putem Vibera