SNSD

Vulić: Kajganiću, kome ste dodijelili predmet "Šmit" - dekorativnom Srbinu ili dokazanom srbomrscu?

  • Izvor: ATV
  • 20.10.2023. 15:18

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić upitala je glavnog tužioca Tužilaštva BiH Milanka Kajganića kom tužiocu je dodijelio istragu o Kristijanu Šmitu - da li nekom dekorativnom Srbinu ili, ipak, dokazanom srbomrscu?

Vulićeva je pozvala Kajganića da otvoreno kaže javnosti ko je tužilac i od koga je dobio odobrenje da baš taj vodi postupak u postupku protiv Šmita, te zašto krije njegovo ime.

"Gospodine Kajganiću, bacate prašinu u oči javnosti dok pokušavate naći argumente za potencijalno legalnog teroristu. Imate li imalo stida i srama, kad za etiku i pravo odavno ne znate? Pravite se nemušti na činjenicu da turista u BiH dođe naoružan do zuba. Da li su mu te cijevi trebale prilikom dolaska u Banjaluku i posjetu banjalučkom biskupu?", rekla je Vulićeva za Srnu povodom informacije iz Tužilaštva BiH da je predmet koji se odnosi na Šmita dodijeljen u rad tužiocu.

Podsjetimo, ranije si iz Tužilaštva BiH za ATV naveli da je predmet u vezi sa boravkom Kristijana Šmita i njegove pratnje u BiH dodijeljen u rad postupajućem tužiocu putem automatskog sistema za upravljanje predmetima - CMS-a.

Pratite nas i putem Vibera

  • 08:00 Еmisija: Agrar

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:30 Autošop magazin

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 11:15 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:30 Еmisija: Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.