Šef Kluba poslanika SNSD-a

Vulić za ATV: Berbokova došla u BiH zbog lične promocije

  • Izvor: ATV
  • 05.03.2024. 15:35

Imala sam priliku da prisustvujem sastanku i da učestvujem na istom sa ministarkom Berbok, ono što je došlo do izražaja jeste svo njeno licemjerstvo i da u suštini sve ono što govori, ne misli, rekla je za ATV Sanja Vulić, šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH

"Rekla je da je jako važno da BiH ostane na ovom putu ka Еvropskoj uniji i da ispunimo sve uslove na šta smo mi rekli da zapravo predan rad partnera u vlasti, HDZ-a, Trojke i SNSD-a jesu doveli BiH do evropskog puta, odnosno do statusa pregovarača i da sva naša odricanja, razgovori i rad su dali upravo taj doprinos", rekla je Vulićeva.

Vulićeva ističe da je podsjetila Berbokovu da je ona prije dvije godine, u martu mjesecu 2022. godine, dolazila u BiH gdje je rekla da zbog jedne osobe, zbog predsjednika Dodika i Republike Srpske, BiH prijeti destabilizacija.

Kovačević: Šmit će ostati najveća besmislica u istoriji BiH

Kovačević: Šmit će ostati najveća besmislica u istoriji BiH

Ona joj rekla da je rekla Berbovokoj da nije došlo do destabilizacije i predsjednik Dodik i institucije Srpske nisu faktor destabilizacije.

"Mi smo faktor koji želi da se ispune svi uslovi da BiH želi da dobije status u Еvropskoj uniji i to nju jako iziritiralo pa je čak počela da malo i galami", rekla je Vulićeva.

Vulićeva kaže da je rekla Berbokovoj da BiH ima svoje legalne i legitimne predstavnike i zakonodavnu vlast i da ako zaista želi dobro BiH, da ona treba da svojim autoritetom utiče na Kristijana Šmita koji nema legitimitet.

"Berbokova je rekla da mi moramo znati da ukoliko želimo da se riješimo Šmita, mi moramo da imamo dvije trećine  podrške i da mijenjamo Ustav, što je potvrdilo da ona ne poznaje elementarne uslove o ustavnom uređenju BiH", rekla je Vulićeva.

Vulićeva je istakla da je Berbokova došla u BiH zbog lične promocije i predizborne kampanje i da njoj apsolutno nije stalo do naroda u ovoj zemlji.

"Njoj je stalo da održi nekog svog predstavnika poput lažnog diplomate i turiste Šmita, a to što ona nama želi dobro, ne daj Bože da nam se to desi", rekla je Vulićeva.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: