Sud BiH

Zakazan nastavak suđenja Dodiku i Lukiću

  • Izvor: SRNA
  • 25.03.2024. 09:25

Nastavak suđenja predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora "Službenog glasnika Srpske" Milošu Lukiću zbog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita zakazano je za srijedu, 3. aprila pred Sudom BiH.

Ročište je zakazano za 13.00 časova, objavljeno je na stranici Suda BiH.

Predmeti protiv Dodika i Lukića ponovo su spojeni na ročištu 6. marta. Za to ročište bila su predložena četiri svjedoka, inspektora Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/, a saslušan je samo jedan Dragan Kremenović.

Kremenović je tada rekao da su inspektori imali korektan odnos sa Dodikom i Lukićem i da je sva dokumentacija dobrovoljno ustupljena.


Višković na prezentaciji

Višković na prezentaciji "Socijalne karte Srpske“

Dodik i Lukić optuženi su za nepoštovanje odluka Kristijana Šmita kojeg Republika Srpska ne priznaje za visokog predstavnika u BiH.

Oni su se na ročištu 16. oktobra izjasnili da ne razumiju optužnicu, a nakon toga konstatovano je da su se izjasnili da nisu krivi.

Pratite nas i putem Vibera

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:45 Serija: Ko te šiša (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Еl Čapo (16+)

    *Serija: Еl Čapo (16+)