Sud BiH

Zbog ratovanja u Siriji - Određen pritvor Begzadu Spahiću

  • 12.03.2021. 18:06

Sud BiH odredio je pritvor Begzadu Spahiću, osumnjičenom za odlazak na sirijsko ratište i pridruživanje terorističkoj organizaciji "Islamska država".

Pritvor je određen na prijedlog Tužilaštva BiH i može trajati najduže do 9. aprila ili do nove sudske odluke, navedi su iz Suda BiH.

Spahić je uhapšen 9. marta po nalogu Tužilaštva zbog sumnje za organizovanje terorističke grupe u vezi s krivičnim djelom terorizma.

Tužilaštvo BiH ga sumnjiči da je 2013. godine u dva navrata iz BiH odlazio na ratište u Siriju, gdje se priključio formacijama terorističke "Islamske države".

Iz Tužilaštva BiH je ranije saopšteno da je tokom 2017. godine bio uhapšen u Turskoj, nakon čega je 11. februara ove godine izručen BiH i uhapšen po potjernici Opštinskog suda u Zenici, koja je bila raspisana protiv njega zbog drugih krivičnih djela.

Spahić je na ročištu izjavio da je u Turskoj 2017. godine osuđen na četiri godine i dva mjeseca zatvora za boravak u Siriji i pridruživanje terorističkoj organiziaciji "Islamska država", prenosi Birn.

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.