Slijede primjer drugih

Željko Komšić nepoželjan u Širokom Brijegu

  • 16.10.2018. 10:44

Gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević danas je predsjednika DF-a i budućeg člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda proglasio nepoželjnim u ovoj hercegovačkoj opštini.

Široki Brijeg tako slijedi primjer drugih sredina u kojima većinski žive Hrvati koji poslije izbora 7. oktobra izražavaju svoje nezadovoljstvom izborom kandidata DF-a za člana Predsjedništva BiH.

Miro Kraljević u saopštenju kaže da su Hrvati u BiH još jednom prevareni te da Željko Komšić nije dobrodošao u Široki Brijeg i da je za gradsku upravu "persona non grata".

"Nažalost, mi Hrvati smo opet prevareni. Bošnjačkim glasovima dirigiranim od političkoga Sarajeva Željko Komšić ponovno je izabran na poziciju koja pripada Hrvatima. Ovakva politička situacija nikome na donosi dobro, a najmanje Bosni i Hercegovini. Izbor Komšića je nelegitiman i to je jasna poruka koju želimo poslati. Takođe, kao takav nije dobrodošao u naš Široki Brijeg i on je za nas "persona non grata", zaključio je Kraljević.

Komšića su ranije na sličan način okarakterisali i HDZ-ovi načelnici i predsjednici Opštnskih vijeća drugih hercegovačkih i srednjebosanskih sredina.
 

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.