Kancelarija za reviziju institucija BiH

Zvizdić na putovanja potrošio 300 hiljada KM

  • 10.08.2018. 09:42

Predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić prošle godine je na službena putovanja potrošio 299.857 KM, od čega samo na putovanja u inostranstvo 294.146 KM, utvrdila je Kancelarija za reviziju institucija BiH.

U revizorskom izvještaju se navodi da je Zvizdić samo na putovanje u SAD potrošio 48.450 KM, dok je njegov odlazak u Italiju koštao 25.503 KM. 

"Dnevni avaz" navodi da je predsjedavajući Savjeta ministara sa sobom uvijek vodio veliki broj saradnika, te da u ovoj instituciji ne postoji plan službenih putovanja. 

Revizori su preporučili da se ubudće u Savjetu ministara više pažnje posveti planiranju troškova, kao i da je potrebno donijeti interni pravilnik kojim bi bio definisan sastav delegacija koje prate predsjedavajućeg na službenim putovanjima. 

"Ponovo su za pojedina putovanja uočene delegacije koje broje do 10 lica (službena putovanja u Srbiju i Crnu Goru), a testiranjem pojedinačnih faktura uočeno je da se u određenim slučajevima agenciji ili direktno hotelu plaćaju izuzetno visoki troškovi smještaja koji premašuju iznos od hiljadu KM po noćenju", piše u revizorskom izvještaju. 

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R)

    Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Narod priča

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela.