Zimske službe na terenu

Banjalučko snježno jutro: Metorolozi kažu nastaviće da pada FOTO

  • 14.12.2018. 07:26

U većini krajeva u BiH, kako su najavili meteorolozi, jutros je osvanuo snijeg.

Prema prognozama, snijeg će i danas nastaviti da pada. 

Ujutro oblačno,hladno i sa slabim snijegom. Tokom dana pojačanje padavina koje će potrajati do kraja dana uz formiranje i povećanje snježnog pokrivača.

Tokom dana i poslepodne će sa snijegom biti u sve više predjela, jačeg intenziteta na planinama te na zapadu,jugozapadu, jugoistoku i istoku. 

Snježni pokrivač će se formirati i u nižim predjelima. Očekivana visina snježnog pokrivača do kraja dana na sjeveru 5-10 cm, u centralnom pojasu 10-15, ponegdje i 20 cm, a u planinskom pojasu 20-30 sm, lokalno preko 40 cm. 

U niskoj Hercegovini obilnija kiša. 
  
Minimalna temperatura vazduha: od -4°C do 0°C, na jugu do 4°C ,u višim predjelima oko -9°C. 

Maksimalna dnevna temperatura vazduha: najviša dnevna temperatura vazduha od -1°C do 3°C, na jugu do 6°C u višim predjelima  oko -3°C.

I u Banjaluci je jutros oSvanuo snijeg. Kako kažu meteorolozi, očekuje se da će visina snijega u gradu biti od 10 do 15 centimatara.

Ujutro oblačno i sa slabim snijegom koji će tokom dana biti u pojačanju, a nastaviće padati do kraja dana, uz povećanje visine sniježnog pokrivača.

Maksimalna dnevna temperatura vazduha oko 0°C.

U Banjaluci je na terenu i zimska služba.  Saobraćajnice su prohodne, čiste se i trotoari, a snijeg uklanjaju i ručno radnici gradske "Čistoće".

Vrijedni su i vlasnici privatnih objekata koji jutros čiste snijeg, a obaveza građana je da očiste snijeg ispred svojih privatnih i poslovnih objekata.

  • 19:50 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.