U ponedjeljak

Četiri ministra Srpske potpisaće Protokol za zaštitu djece od nasilja, zanemarivanja i zlostavljanja

  • Izvor: ATV
  • 29.03.2024. 15:53

Ministar prosvjete i kulture Željka Stojičić, ministar unutrašnjih poslova Siniša Karan, ministar porodice, omladine i sporta Selma Čabrić i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić potpisaće u ponedjeljak Protokol za zaštitu djece od nasilja, zanemarivanja i zlostavljanja.

S ciljem unapređenja i jačanja međusobne saradnje u zaštiti djece od nasilja, zanemarivanja i zlostavljanja i koordinisanog odgovora na sprečavanje nasilja, zanemarivanja i zlostavljanja Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite, Ministarstvo porodice, omladine i sporta i Ministarstvo prosvjete i kulture pripremili su Protokol za zaštitu djece od nasilja, zanemarivanja i zlostavljanja, saopšteno je iz Vlade Republike Srpske.

Primarna svrha Protokola je unapređenje društvene brige i zaštite djece u Republici Srpskoj, te obezbjeđivanje adekvatne i pravovremene pomoći u svim situacijama kada je dijete izloženo nekom od oblika nasilja, zanemarivanja ili zlostavljanja.

Uplata doprinosa za 900 demobilisanih boraca koji u bili na birou

Uplata doprinosa za 900 demobilisanih boraca koji u bili na birou

„Potpisivanje ovog sporazuma predstavlja jednu u nizu aktivnosti koje se sprovode u okviru Programa mjera za jačanje bezbjednosti i sprečavanja nasilja u osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima u Republici Srpskoj, a koji je usvojila Vlada Republike Srpske u toku 2023. godine“, napominju iz Vlade Srpske.

Potpisivanje Protokola je zakazano u 10.30 časova, u prostorijama Ministarstva prosvjete i kulture (Kabinet ministra).

Pratite nas i putem Vibera