Žele postati policajci

"Da branim otadžbinu" - Trebinjci Luka i Marko budućnost MUP-a Srpske

  • Izvor: ATV
  • 12.03.2024. 07:05

Mladi Trebinjci Luka i Marko pažljivo su gledali šta rade pripadnici PU Trebinje, kažu žele biti na njihovom mjestu. Ovi momci su učenici drugog razreda trebinjskog Centra srednjih škola i sportisti, čuli su za Srednju školu unutrašnjih poslova pa su došli da vide mogu li baš tu ostvariti želje iz djetinjstva.

- Najviše mi se sviđaju pripadnici SAJ-a, to mi se sviđa još od petog razreda, imam interesovanje da branim našu otadžbinu od kriminala i od svega - kaže Luka Šupić.

MARKO MILOJЕVIĆ, UČЕNIK - Kao mali, mi muškarci, uvijek smo htjeli da budemo policajci ili vojnici, uvijek postoje ta neka interesovanja za vojsku i policiju. Čuli smo za školu unutrašnjih poslova u Banjaluci - jasan je Marko Milojević.

Luka i Marko nisu jedini koje zanima ova škola.

Brojni srednjoškolci su stigli na centralnu promociju Srednje škole unutrašnjih poslova koja je održana u trebinjskoj sportskoj dvorani.

Sa njima je stigla i profesorica Dragana, ona najbolje zna šta znači biti pripadnik MUP-a Srpske.

 - Moram odmah da kažem da sam majka dvojice sinova, stariji sin je diplomirani pravnik kriminalistike i bezbjednosti, a mlađi je na putu ka toj tituli i tom stručnom zvanju. Mislim da je ovo jedno divno zanimanje, uvijek sam svoju djecu vaspitavala da idu nekim zdravim načinom života da budu dobri, pošteni, iskreni i humani, mislim da su na tom putu a to želim i ovim srednjoškolcima - priča Dragana Vukoje, profesor psihologije u centru srednjih škola u Trebinju.

Službenici Policijske uprave Trebinje su pokazali vještine ali i opremu koju koriste. O značaju i izazovima rada u službi govorio je i načelnik najjužnije Policijske uprave.

- S obzirom da je Republika Srpska nešto što je najveće bogatstvo svih nas a da policajac je garant čuvanja i stabilnosti Republike Srpske ja mislim da je to jedan dovoljan razlog da se ova naša djeca odluče da nastave ovaj poziv častan i da služe Republici Srpskoj i svim njenim građanima - rekao je Siniša Laketa, načelnik PU Trebinje.

Laketa kaže da je postojanje ove škole od velikog značaja i za jug Srpske, jer službenika fali razlog je što brojni idu u penziju ali i što ova Uprava pokriva veliku teritoriju. Srednju školu Unutrašnjih poslova trenutno pohađa 12 Hercegovaca.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:15 Biznis klub (R)

    ''‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Imate riječ sa Milijanom Kos (R)

    'Imate riječ sa Milijanom Kos', emisija glavne i odgovorne urednice informativnog programa, daće priliku riječima da stignu do vas.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.