Vječito pitanje

Da li je Tito imao dvojnika?

  • 12.12.2019. 15:39

Neki političari, ali i osobe iz svijeta šoubiznisa, s vremena na vrijeme unajmljuju dvojnike. Gosti Novog jutra otkrili su ko od poznatih ima svoje duplikate, dvojnike koji se umjesto njih pojavljuju na određenim događajima, kao i razloge za postojanje istih.

Unuk Josipa Broza Tita, Joška Broz, komentarišući spekulacije da je Tito imao dvojnika, rekao je da to apsolutno nije tačno.

“Želje da ga povežu sa Huseinom koji je imao dvojnika, ali Tito ga ipak nije imao”, rekao je Joška.

Sa ovim se nije složio pisac i publicista Marko Lopušina, koji smatra da je Tito imao dvojnika.

“Vidio sam sliku, Jovo Popović mi je pokazao. Bili su isti”, rekao je Lopušina.

Rajko Rađenović, član obezbjeđenja, Josipa Broza Tita, kaže da u akcijama u kojima je on učestvovao Tito ipak nije imao dvojnika. On ističe da Tito nikada nije imao dvojnika, ni na jednom putovanju, ni u zemlji niti u inostranstvu.

“Svojevremeno sam odgovarao i za bezbjednost šefova država nekih stranih delegacija, pa tako mogu da kažem da je pored Sadama Huseina, Gadafija imao i Kim Il Sung”, rekao je Rađenović, i dodao da je interesantno kada su u pitanju savremeni lideri da Tramp nema dvojnika, ali da prva dama SAD, Melanija, ima.

Lopušina je rekao da je Jovo Popović pomislio da je Titov dvojnik prvi put 1944/45. godine, kada je englesku vojnu pomoć koju je dobijao Josip Broz i Jugoslovenska armija, vozio u Grčku, i tamo, kako objašnjava, pokušao podrži partizanski pokret Grka i da od Grčke napravi komunističku zemlju.

“Tada je general dobio naziv “novi Tito” i preuzeo taj nadimak na sebe. Onda je, makar on tako pričao, kao takav bio komandant za obuku specijalnih jedinica u nesvrstanim zemljama”, rekao je Lopušina.

Lopušina je istakao da postojanje dvojnika nameće potreba bezbjednosti, ali i potreba relaksa. 

“Ako je neko toliko velika meta medija i ne može da živi od medija, onda ima dvojnika koji odvede medije na drugu stranu. Dvojnicima je zabranjeno da pričaju”, rekao je Lopušina, i dodaje da je u upoznao dvojnika Elvisa Prislija.

Rađenović ističe da je bio na obuci tjelohranitelja Sadama Huseina, i da je vidio lično njegove dvojnike, koji su, kako kaže, bukvalno isti kao on.

Pročitajte još:

Tagovi: