Tradicionalna manifestacija

Dani mimoze u Trebinju

  • 07.03.2020. 17:03

Mimoza, mažoretke, gradska muzika i pucnji trombonjera ovu trebinjsku subotu su učinili još zanimljivijom.

Karneval mimoze prošao je ulicama najjužnijeg grada, razveselio je Trebinjce ali i brojne turiste.

"Osjeća se duh mediterana pod platanima, zaista je prelijepo, mažoretke su savršene sa stilom, ženstvene i prelijepo je gledati ovu koreografiju".

"Kako Vam se čine mažoretke? Pa mažoretke naše Crnogorke, dobre su dobre".

"Fantastično, odušvljena sam. Pozdravljam sve Trebinjce i sve ove učesnike i vas naravno. Ljubi vas Ljubinka", istakli su građani.

Duh mediterana u Trebinju se svakako osjeti, ali uz mimozu pod platanima još je jači. Novljani kažu da rado dolaze u komšijsko Trebinje.

"Lijepo je stvarno. Trebinjci nas baš lijepo ugoste i dočekaju i sve bude fenomenalno", rekla je Ana Stefanović, mažoretka.

"Vjerovali smo da će nas sunce i vrijeme poslužiti tako da se kao i svake godine radujemo defileu koji realizujemo na vašim ulicama", istakla je Valentina Kulinović, predsjednica Gradske muzike Herceg Novi.

51 Praznik mimoze ulazi u svoju završnicu. Proteklih mjesec dana u Herceg Novom bilo je posvećeno ovom žutom cijetu. Održane su brojne zabavne, kulturne i sportske manifestacije.

"Praznik mimoze je bio izuzetno dobro posjećen, svi programi su uspješno realizovani imali ssmo sreće i sa vremenskim prilikam, uspjeli smo da realizujemo i koncete na otvorenom", naglasila je Gordana Porobić Krcunović, direktor JU "Herceg-fest" Herceg Novi.

Praznik mimoze traje do 14 marta. Karavan je obišao region, krenuo je iz Beograda pa preko Mađarske, Makedonije i Crne Gore stigao u grad podno Leotara.

  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program