UKC RS

Đajić: Nema razloga za paniku zbog gripa

  • 06.02.2019. 12:13

Direktor UKC RS Vlado Đajić na današnjoj konferenciji za novinare rekao je da nema razloga za paniku po pitanju oboljelih od gripa. 

Do sada je u UKC RS registrovano 193 oboljelih, a 18 umrlih što je ispod prosjeka.

Poručuje da su u Univerzitetsko-kliničkom centru RS više i nego spremni da ove pacijente liječe i pruže odgovarajući tretman.

"Pored opreme i smještaja pacijenti imaju i adekvatne ljekare, tako da su stvoreni najbolji uslovi", rekao je Đajić.

Načelnik klinike intenzivne medicine UKC RS Predrag Kovačević rekao je da je grip oboljenje koje se svake godine ponavlja i da ovakva situacija nije ništa novo.

Više je oboljelih u odnosu na predhodne godine, kaže Kovačević, ali naglašava da je više od 80 odsto pacijenata koji su smješteni u UKC RS već imalo neku težu bolest.

Da pomogne doktorima u Banjaluci stigla je i doktorica iz Ljubljane Nataša Milivojević koja će, kako je rečeno, obavljati edukaciju o ovom pitanju.

Tagovi:
  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Narod priča

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.