Auto-moto savez Srpske

Dobri uslovi za vožnju, kraća zadržavanja na granici

  • 24.03.2019. 08:28

Prohodnost putnih pravaca u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros je zadovoljavajuća, dok su na graničnim prelazima zadržavanja do 30 minuta, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Iz AMS-a podsjećaju da će od sutra, pa do 17. aprila biti zatvoren granični prelaz Ivanica-Gornji Brgat zbog radova u Hrvatskoj. Za vrijeme obustave pješacima će biti omogućen prelaz.

Do kraja godine aktuelni su radovi na auto-putu Gradiška-Banjaluka zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

U toku je izgradnja i provođenje privremenog sistema naplate putarine na auto-putu "9. Januar" Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka u mjestu Dabrac u toku je sanacija odrona, pa vozila prolaze naizmjenično, jednom kolovoznom trakom.

U toku je izgradnja priključne saobraćajnice za naselje Zalužani pa vozila saobreaćaju jednom trakom na magistralnom putu Klašnice dva-Šargovac.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu vozila idu jednom trakom preko nadvožnjaka, dok teretna vozila ne saobraćaju.

Radovi se izvode i na magistralnom putu od banjalučkog naselja Rebrovac prema Čelincu i od Čelinca prema Kotor Varošu, zatim na dionici Karanovac-Crna Rijeka, te na regionalnim putnim pravcima Derviši-Klašnice, gdje je u toku izgradnja trotoara, i Obudovac-Lončari, zbog izgradnje pješačke staze.

Zbog aktiviranih klizišta saobraćaj je usporen na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić.

Na području Banjaluke saobraćaj je izmijenjen u ulicama gdje su u toku radovi.

U FBiH na magistralnom putu Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk dva vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Na ovoj dionici evidentirana su duža zadržavanja.

Jednom trakom vozila saobraćaju i na magistralnom putu Šamac-Domaljevac, gdje su u toku sanacioni radovi.

Na magistralnom putu Novi Travnik-Bugojno zbog rekonstrukcije mosta na ulazu u Bugojno na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila ukupne mase veće od sedam tona. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja. I dalje je zbog nestabilnosti mosta obustavljen saobraćaj za teretna vozila i autobuse preko graničnog prelaza Brčko-Gunja, dok je zbog radova na hrvatskoj strani zabranjen saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program