Formirati vojni muzej i podići spomenik palim borcima i civilima

  • 30.01.2020. 15:50

Sve organizacije proistekle iz odbrambeno-otadžbinskog rata u Republici Srpskoj pružile su punu podršku inicijativi za formiranje muzeja Vojske Republike Srpske, te izgradnju u Banjaluci centralnog spomenika borcima i civilima poginulim u odbrambeno-otadžbinskom ratu, rekao je predsjednik Organizacije starješina VRS Milovan Milutinović.

Milutinović je dodao da je ova organizacija danas bila domaćin organizacijama proisteklim iz odbrambeno-otadžbinskog rata, te naglasio da je cilj skupa uspostavljanje većeg stepena saradnje o pitanjima očuvanja Republike Srpske, kao i borbe za interese boraca, invalida, porodica nestalih.

On je naglasio da je u prvom redu važan zajednički stav o formiranju muzeja VRS i izgradnji spomenika u Banjaluci.

Milutinović je novinarima rekao da u vezi sa ovim pitanjima imaju i odgovarajuću podršku Vlade Srpske, tim prije što su neki od ovih elemenata, posebno u vezi sa izgradnjom spomenika, čak i utvrđeni u proteklih 10 godina.

On je istakao da je veoma značajno da Banjaluka poslije 25 godina dobije centralno obilježje poginulim borcima i civilima u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Akademik Vladimir Lukić rekao je da nema države koja je završila rat prije pet, 10 ili više godina, a da nije uradila nekoliko elementarnih stvari, dodajući da je jedna od prvih izgradnja spomenika poginulim borcima i civilima.

On je naglasio da je neophodno i formiranje muzeja Vojske Srpske koji bi obuhvatio naoružanje i ljudske resurse, te da je veoma važno da se to uradi putem javnog konkursa na kojem bi bila data posljednja riječ.

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska