Doboj

Frizurama i šminkama podsjetile na prošlo vrijeme

  • Izvor: ATV
  • 30.10.2023. 07:59

Natapirana kosa, crveni ruž i ajlajner. Frizurama i šminkama učenice dobojske ekonomske škole smjer frizeri, na trentak su nas vratile u prošlo vrijeme.

Oživjele su frizure iz perioda 30-ih do 60-ih godina prošlog vijeka. Dva i po sata Anđela je Moniku prerušavala u groficu. 

"Ja sma od opreme koristilal prvo smo napravililokne velike onda smo uzela splela sam jendstavno pletenice i malo ih razvukla i onda to se jednostavno umotamo i naprvaimo kao cvijet neki i to pričvrstimo ukosnicama za kosu i naravno lakiramo to", kaže Anđela Petrušić, učenica.

"Ne znam da li bih izašla igdje ovakva nisam baš navikla, mislim meni se lično ne sviđa. Nije baš moj ukus ja više volim nešto opuštenije i ne znam", ističe Monika Trivunčević, učenica.

Jaču i šarenu šminku i zahtjevne frizure 30-ih godina, nekoliko decenija kasnije zamijenila su jednostavnije frizure i blaža šminka.

Tanke obrve bile su hit, uz nezaobilazni ajlajner i crveni ruž. 

"Pa sviđa mi se frizura, trenutno se n nosi tako da ako se nekad vrati u modu može se nositi lijepa je. Lokne drugačije ne sviđa mi se što su uvijene na vani, a prije je to baš bilo moderno", dodaje Tamara Petrović, učenica.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: