Međunarodni dan mira

"Glasno za mir" iz Prijedora

  • 21.09.2019. 17:02

U Prijedoru je danas obilježen Međunarodni dan mira, koji se ove godine održava pod motom "Glasno za mir".

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao da je Prijedor grad tolerancije i mira u kojem u dobrodošli svi dobronamjerni ljudi.

"Ovo je lijepa prilika da i mi na ovaj dan uputimo poruke cijelom svijetu i od srca poželimo da svi žive u miru i veselju", rekao je Đaković novinarima na Trgu Zorana Karlice, gdje su danas mladi iz Prijedora, Oštre Luke i Sanskog Mosta na simboličan način obilježili dan mira.

Učestvovali su učenici 10 osnovnih škola Prijedora i Oštre Luke, nastavnici iz pet škola iz Sanskog Mosta, koje su uključene u projekat "Glasno za mir", koji se realizuje uz podršku Ambasade SAD u BiH.

Zajedno da mladima bili su Steinar Brin iz norveškog grada Lilihamera, počasni građanin Prijedora, predstavnici OEBS-a, EUFOR-a, EU i lokalnih nevladinih organizacija, direktori osnovnih škola, članovi Nansen dijalog centra /NDC/ i građani.

Ovo druženje organizovao je NDC Prijedor promovišući međusobno razumijevanje, inkluziju, poštovanje različitosti, nenasilje, toleranciju i solidarnost s ciljem uspostavljanja i jačanja odnosa između učenika osnovnih škola u ove tri opštine.

Tagovi:
  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    ''Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    '''Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.