Traže rješenje

Građanima Bileće dosta migranata: Sastali se sa policijom i načelnikom

  • 13.10.2019. 12:05

Mještani bilećkih sela sastali su se u selu Simijova sa predstavnicima policije i načelnikom Miljanom Aleksićem kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo zbog toga što migranti provaljuju u njihove kuće, prave štetu i uznemiravaju mještane.

 Problemi su veliki kažu mještani, u sve provaljuju, a pojedinci su prinuđeni da lijepe plakate "Danger - no entry".

Iz Policijske stanice Bileća je potvrđeno da su mještani gotovo svakodnevno prijavljivali da migranti prolaze kroz seoska područja i da su provaljivali u napuštene kuće, te da su više puta do sada izlazili na teren tim povodom.

 Mještani kažu da ne pozivaju na linč, nego pozivaju vlasti BiH da riješe njihove probleme.

"Mi nismo ti koji napadalo već oni koji smo napadnut" poručuju mještani. Pitaju se ko će nadoknaditi štete i krađe koje su migranti napravili u selimo uz regionalni put Bileća Ljubinje. Tražili su hranu i piće uvijek smo im izašli u susret a onda su oni to zloupotrijebili, poručuju mještani", kaže Milenko Kešelj koji govori ispred mještana i dodaje da je nelagodno jer nikada ne znaju odakle će izaći nezvani gost.

Bezbjednost upitna, a lična prava ugrožena

Mještani kažu i da su u gluvo doba noći ženi starije dobi 37 migranata napalo njenu kuću. Krali su iz kuća, krali su auta, provaljivali kuće i druge objekte, a na nekima su čak izazvali požar.

Pobrojali su nekoliko desetina domaćinstava kojima su kuće obijane, a pored devastacije odnijeli su sve što se moglo odnijeti.

Tagovi:
  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Lutrija RS, Loto

    Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

  • 20:10 Mikrodržave: Malta, dokumentarni program

    '''Mikrodržave: Malta, dokumentarni program

  • 21:10 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:00 Serija: Ko te šiša (12+)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:30 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.