Takmičenje

Izlagači stigli iz Gane: Veliko interesovanje za izložbu pasa u Bijeljini

  • Izvor: ATV
  • 23.04.2023. 19:31

Izložba pasa u Bijeljini bila je prilika da brojne rase daju sve od sebe da zasijaju u svom punom sjaju. Na takmičenju se ocjenjivalo kako se pas kreće, kvalitet i boja dlake, kao i brojni drugi potencijali. Vlasnici su za ovaj dan svoje ljubimce pripremali mjesecima.

"Prvi put učestvujem na jednoj izložbi sa psima. Gledala sam izložbe, ali prvi put smo došli da se takmičimo. Ovo je pomeranski špic, njegovo je ime Pako i mi dolazimo iz Bijeljine“, rekla je Marija Glavaš.

"Danas je sa nama Lea koja se takmiči. Tara je već odrasli šampion BiH, tako da, prošle godine je jako dobre rezultate imala, ali ove godine odmaramo, puštamo mlade nade da se takmiče i da se predstave u najboljem mogućem svjetlu“, rekla je Larisa Filipović, izlagač iz Bijeljine.

Lebene Adjoi iz Gane je stigao na izložbu pasa u Bijeljinu. Došao je da se takmiči sa rasom Kane Korso koju i odgaja. Namjerava da ovom prilikom kupi štene koje vodi sa sobom kući.  

Jedan horoskopski znak će riješiti finansijske probleme u maju

Jedan horoskopski znak će riješiti finansijske probleme u maju

"Njegova omiljena rasa je Kane Korso ali koristi ujedno ovu priliku da upozna neke druge rase“, kaže Lebene Adjoyi, izlagač iz Gane.

Takmičenja su izuzetno značajna kako bi uzgajivači predstavili kvalitet psa, upoznali se i razmijenili iskustva sa drugim uzgajivačima, takmiče se i vide šta je to što bi se moglo poboljšati u njihovom radu. Prilika je to i da vide kako izgledaju ostali psi u regionu. 

Izložbu je organizovalo Kinološko Udruženje Bijeljina zajedno sa Kinološkim Udruženjem Republike Srpske. Na izložbi je predstavljeno više od 250 pasa iz pet različitih zemalja.

Bijeljina je još od osamdesetih godina prošlog vijeka postala prepoznatljiva kinološka sredina. Ta tradicija i danas se njeguje. 

"Mislim da je predivan dan pred nama. Dosta pasa, dobra organizacija, lijep ambijent. I ne znam šta bih rekao više, Semberija je u punom sjaju“, rekao je predsjednik Kinološkog saveza Republike Srpske Radovan Mazalica.

Izložba je izazvala i veliko interesovanje posjetilaca. Brojni gosti stigli su u Bijeljinu, kako iz cijele Republike Srpske, tako i iz zemalja regiona. 

Pratite nas i putem Vibera!