Misteriozan slučaj

Javnost podijeljena: Ko je oteo Elvedina Hamzića, je li živ?

  • 18.01.2020. 20:44

Danima traje polemika u javnosti oko mladića Elvedina Hamzića iz Lukavca u vezi kojeg je porodica uputila dramatičan apel prije nekoliko dana tvrdeći prvo da je nestao, a potom da su ga otele "dvije djevoke".

Podsjetimo, rodica mladića je u izjavi za "Avaz" kazala kako je bivša djevojka lažirala trudnoću "kako bi ga namamila", a potom ga s još jednom djevojkom "otela". 

- Njega su otele dvije ku***! Drže ga zatvorenog, drogirale su ga i neće da ga puste. Užas! Ja sam njega zvala, pričala s njim. On jedva govori koliko je izmučen. Mi smo zvali policiju, ali oni ne reagiraju - rekla je to Elvdinova rodica. 

Međutim, njegovi prijatelji su potom objavili kako su razgovarali s njim te kako im je rekao da je dobro i da ne želi kući. 

- Neću kući, zdrav sam, živ, ne budalite svi. Neću se vraćati kući nikad - prepričao je razgovor s njim Elvedinov prijatelj.

Od tada do danas nema novih informacija u vezi ovog mladića. Ne oglašava se više čak ni porodica koja je javno, putem Facebooka, ranije potražila pomoć u njegovom pronalasku.

Iz policije se o ovom slučaju ne oglašavaju tvrdeći da nisu zaprimili nikakvu prijavu.

Da je cijeli slučaj poprimio obrise misterije konstatovali su korisnici Facebooka i to na profilu "otetog" mladića.

Naime, ispod objave apela kojim se traži bilo kakva informacija u vezi Elvedina danima se nižu komentari. Javnost se sa zabrinutošću pita šta se desilo s mladićem. 

S druge strane, dio njih vjeruje da je cijeli slučaj isceniran "radi popularnosti".

- Niko ništa od porodice ne govori. Oni tvrde da su policiji prijavili nastanak, a policija kaže da niko ništa nije prijavio. Pa ko sad laže? - pita se s pravom javnost na društvenim mrežama. 

Navode i kako je sve sumnjivo i čudno jer je porodica u objavi 16. januara navela da je mladić nestao tri dana ranije.

- Meni je to bilo čudno ali kontam čekaju da se javi, pa onda objavio kad je vidio da nema nikakvog glasa od njega, a ako je već priča to da su svi znali pa samo digli paniku da budu popularni onda su ti ljudi bolesni u glavi - stoji u jednom od komentara. 

  • 12:15 Dokumentarni program: Instagram, život pod filterom

    ''Dokumentarni program: Instagram, život pod filterom

  • 13:10 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.

  • 13:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:10 Naša Srpska (R)

    ''Svakog ponedjeljka u 18 časova i 20 minuta u emisiji 'Naša Srpska' pogledajte aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.