Okrugli sto

Jedan od prioriteta MUP-a Srpske: Sistemska borba protiv korupcije

  • 28.12.2018. 15:50

Subjekti antikorupcionog sistema obavezni su da preuzmu punu odgovornost za sveobuhvatnu i dosljednu primjenu Strategije za borbu protiv korupcije u Republici Srpskoj 2018-2022, zaključeno je na okruglom stolu o temi "Prevencija korupcije u Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/, trenutno stanje i planirane aktivnosti".

Na okruglom stolu zaključeno je da je sistemska borba protiv korupcije jedan od prioriteta MUP-a Republike Srpske. 

Naglašen je značaj dosljednog realizovanja mjere za upravljanje rizicima utvrđene u Planu integriteta, a kao prilike koje bi trebalo iskoristiti za realizaciju i zadovoljenje tih potreba utvrđeno je jačanje materijalno-tehničkih i ljudskih kapaciteta, saopšteno je iz MUP-a. 

Utvrđeno je i jačanje edukacije s ciljem usavršavanja i specijalizacije kadrova u oblasti korupcije, primjena novih instrumenata za provjeru zakonitosti u radu policijskih službenika, unapređivanje saradnje policije i drugih relevantnih institucija u borbi protiv korupcije i ostalo, navodi se u saopštenju. 

Okrugli sto organizovao je MUP Srpske.

Tagovi:
  • 10:00 Vaskršnja liturgija iz Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci

    'Vaskršnja liturgija iz Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci

  • 12:00 Vaskršnja priča

    '''Vaskršnja priča

  • 16:00 Vaskršnja poslanica 2024.

    'Vaskršnja poslanica 2024.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:40 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

    ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života.