Završetak mrsnih dana

"Kozarske poklade" u Bistrici

  • 06.03.2019. 10:42

U potkozarskom selu Bistrica, u nedjelju 10. marta biće održane  13. „Kozarske poklade“, kojima pravoslavni vjernici obilježavaju završetak mrsnih dana, pred početak velikog Vaskršnjeg posta.

Organizatori manifestacije, koja je crkveno-narodnog karaktera, su Srpska pravoslavna crkvena opština Bistrica (Bistrica – Verići) i turistička organizacije Banje Luke i Prijedora.

Kako je saopšteno iz banjalučke Turističke organizacije, u  09.30 časova počeće Sveta liturgija u Hramu Sv.proroka Ilije u Bistrici dok je zvanično otvaranje  manifestacije najavljeno u 12.30 časova na platou ispred hrama. U pjesmi, igri i zakuskama uživaće mještani i posjetioci te zvanice iz cijele Republike Srpske.

Lovačka udruženja , čuvari običaja, folklorna i kulturno-umjetnička, kao i pjevačka društva, pripremili su bogat zabavni program, a domaćice  potkozarskih sela ponudiće gastronomsko bogatstvo starinskih jela (popara, čvarci, sir, kajmak, pura, cicvara).

„Kozarske poklade su postale primamljiva turistička atrakcija koja spaja ljude i čuva stare običaje“, zaključili su iz Turističke organizacije grada.
 

  • 08:00 Еmisija: Agrar

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:30 Autošop magazin

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 11:15 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:30 Еmisija: Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.