Lijepa priča

Kutlešići dočekuju 55. godišnjicu braka: Otkrili su nam svoju tajnu

  • Izvor: ATV
  • 08.02.2024. 08:04

Bračni par Kutlešić ove godine u bračnoj slozi dočekuje 55. godišnjicu braka.

Еkipa ATV je posjetila Kutlešiće koji su sa nama podijelili tajnu uspješnog i sretnog braka.

„Posavjetovao bih omladinu da se žene i udaju, da rađaju djecu, da popravljaju natalitet naše Republike Srpske“, rekao je Milorad Kutlešić.

Kako kaže, da nije uživao sa svojom Dragicom, ne bi sa njom bio u braku tolike godine. Iako su već u trećoj dobi, ne osjećaju se tako, prije svega zbog lijepog braka ali i njihove djece i unučadi.

„Dan kada sam ga upoznala, to je najsrećniji dan u mom životu. Udala sam se i nisam se pokajala, međutim, nisam znala da će ovoliko trajati. Uvijek je bilo lijepo, krasno, pogotovo kada su došle kćerke, pa onda unuci. Sada se trudim da što više ispunim njihove želje, koliko ja mogu, a mogu dosta“, rekla je Dragica Kutlešić dodajući da svoje troje unučadi obožava.

Ona kaže da ju je suprug, koji je inače bio oficir, podržavao u svemu. otkrila je i da je ona bila stalno uz njega, pogotovo za vrijeme ratnih zbivanja.

Milorad dodaje da za brak nema nekog klišea po kojem bi čovjek trebao da postupa.

„Ljubav je jedan indikator koja je možda najvažniji u braku, ali ljubav je jedna emotivna stvar, a svaka stvar vremenom se istroši. Tako i po dolasku djece, po prolasku određenih godina i stvaranju određenog materijalnog bogatstva, dolazi možda nešto drugo. Najvažnije je razumijevanje, iako je to ponekad dođe kao izlizana floskula. Razumijevanje, kompromis, zajednički cilj, gledanje odrastanja djece, a ponekad se mora nešto i pretrpjeti i prešutjeti. U današnje vrijeme brakovi su postali 'instant' brakovi koji vrlo kratko traju“, kaže nam Milorad.

On smatra da je razlog velikog broja razvoda u posljednje vrijeme netrpeljivost i, kako kažu, „neće niko nikoga da trpi“.

„Ja sam za 55 godina pretrpio svega i svašta, izdržao sam i izdržaću do kraja života. Da li je omladina razmažena ili nespremna.. Ja sam se oženio u 20. godini kada još nisam u potpunosti ni sazrio, ali sam imao cilj“, rekao je Milorad.

Njegova supruga iskreno kaže da se u Milorada zaljubila na prvi pogled i to do dan danas traje.

„Moja kćerka kaže da nije vidjela e da žena u 76. godini može tako da voli muža kao ja. ja njega obožavam, volim“, iskrena je Dragica.

Dragica i Milorad Kutlešić vjenčali su se 28. decembra 1969. godine i ove godine obilježavaju 55 godina braka.

Ovu lijepu priču možete pogledati na OVOM LINKU.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:30 Autošop magazin

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 11:15 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:30 Еmisija: Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.