Laktaši: Organizovana tržnica jagoda

  • 30.05.2020. 14:10

Na Trgu "9. januar" u Laktašima danas je organizovana tržnica jagoda koja je proizvođačima dijelom obezbijedila plasman na tržište, a kupcima omogućila da uživaju u ovom slatkom voću.

"Zbog epidemiološke situacije nismo bili u mogućnosti da organizujemo tradicionalnu manifestaciju "Dan jagode" u Slatini, ali smo se potrudili da naši jagodari na neki način prodaju svoj proizvod, pa je tako i nastala ideja za tržnicu", rekla je novinarima direktor Turističke organizacije opštine Laktaši Svjetlana Baštinac.

Ideja je nastala i od akcije koja se već sprovodi u Republici Srpskoj pod nazivom "kupujmo domaće".

Stručni savjetnik za poljoprivredu u opštini Laktaši Želimir Mirjanić rekao je da je ova manifestacija redukovana zbog trenutne situacije, ali da očekuju da će biti zadovoljni i proizvođači i kupci.

On je dodao da opština Laktaši redovno dijeli sadni materijal, te da je do sada podijeljeno više od 600.000 sadnica jagode, a to će činiti i ubuduće da bi dostigli vrhunski kvalitet ovog voća.

Tržnica jagoda otvorena je danas do 14.00 časova. Ukoliko vremenski uslovi dozvole, radiće i sutra.

Tagovi:
  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program