Rađene i za njemačke klinike

Medicinskom fakultetu od "Beme" 60 pari ortopedskih papuča FOTO

  • 14.11.2018. 13:02

Tehnički direktor Fabrike obuće "Bema" iz Banjaluke Marinko Umičević donirao je danas Medicinskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci 60 pari ortopedskih papuča-klompi za potrebe ljekara i medicinskih sestara Dentalne klinike.

Umičević je rekao novinarima da mu je velika čast i zadovoljstvo što može da pomogne Medicinskom fakultetu i Dentalnoj klinici, te najavio da će "Bema" nastaviti da pruža pomoć u skladu sa svojim mogućnostima. 

"Pozivam privrednike da pomognu i nekim drugim klinikama", dodao je Umičević. 

On je rekao da su donirane klompe vrlo kvalitetne, te da ih "Bema" radi za njemačke klinike. 

"Klompe su sa fleksibilnim đonom, prošivene prirodnim materijalom i prirodnom ortopedskom tabanicom. Par ovih klompi u NJemačkoj košta 170 evra", naveo je Umičević. 

On je rekao da je Dentalna klinika ponos Republike Srpske i Banjaluke, te da će radnici "Beme" biti njeni korisnici. 

Dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Ranko Škrbić zahvalio je Umičeviću za donaciju, koju je obećao tokom posljednje posjete Dentalnoj klinici. 

On je dodao da poklon dolazi dan uoči velikog jubileja koji sutra obilježava Medicinski fakultet - 40 godina rada. 

Škrbić je rekao da će to biti prilika da Medicinski fakultet pozove drage goste, ističići da će Umičević biti jedan od počasnih gostiju i donatora koji na najbolji način pokazuje kako privreda, zajedno sa obrazovno-naučnim ustanovama, kao što je Medicinski fakultet Banjaluka, može da ostvari saradnju na dobrobit svih. 

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:45 Serija: Ko te šiša (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.