Kozarska Dubica

Memorijalna akademija u pomen na jasenovačke žrtve

  • 04.05.2019. 08:18

U Kozarskoj Dubici večeras će biti održana Memorijalna akademija "Nebo tamno" u pomen na nevine žrtve ubijene u ustaškom koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu - Donjoj Gradini.

Memorijalna akademija, koju organizuje Spomen-područje Donja Gradina, tradicionalno se održava uoči pomena za stradale žrtve ustaškog zločina-genocida u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini, sa ciljem da se zločin nikada ne zaboravi.

"Ove godine akademija nosi naziv "Nebo tamno" i realizujemo je u saradnji sa Srpskim prosvjetnim i kulturnim društvom Prosvjeta iz Kozarske Dubice, odnosno sa Srpskim pjevačkim društvom "Višnjić" i dramskom sekcijom", precizirala je direktorka Spomen-područja Donja Gradina Tanja Tuleković.

Ona je pozvala sve građane da u što većem broju prisustvuju memorijalnoj akademiji, a sutra pomenu nevino stradalim žrtvama ubijenim u koncentracionom logoru Jasenovac.

Memorijalnoj akademiji prisustvovaće ministarka prosvjete i kulture Srpske Natalija Trivić.

Memorijalna akademija u Domu kulture u Kozarskoj Dubici počeće u 20.00 časova.

U Donjoj Gradini kod Kozarske Dubice sutra će biti održana centralna manifestacija povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina - genocida u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini.

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:45 Serija: Ko te šiša (12+)

    Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Еl Čapo (16+)

    *Serija: Еl Čapo (16+)

  • 23:30 Serija: Red Rok

    Serija: Red Rok