Upozorenje meteorologa

Narandžasto upozorenje: Obilne padavine i jaki udari juga očekuju se u ovom periodu

  • 02.11.2019. 14:24

Obilne padavine i jaki udari vjetra južnog smjera očekuju se u Bosni i Hercegovini, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda koje je izdalo i narančasto upozorenje.

Obilnije padavine očekuju se u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne.

U večernjim satima 3.11. i tokom noći na 4.11. udari juga na zapadu i jugozapadu Bosne i dijelu centralne BiH mogu biti i do 75 km/h, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Prognozirana količina padavina u Hercegovini i jugozapadnim područjima BiH od 30 do 60 litara po metru kvadratnom. U Hercegovini lokalno i do 80 litara. Udari vjetra južnog smjera brzine 40 do 65 km/h.
 

(N1)

Tagovi:
  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:00 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:00 Film:Ponovo kod kuće (16+)

    '' Film:Ponovo kod kuće (16+)

  • 23:50 Vaskršnja poslanica i Prenos Vaskršnje liturgije iz Hrama Svetog Save na Vračaru

    ' Vaskršnja poslanica i prenos Vaskršnje liturgije iz Hrama Svetog Save na Vračaru

  • 02:00 Noćni program

    Noćni program