Puštena na kućno liječenje

Nevrijeme protutnjalo kroz Bratunac: Vjetar izbio prozor, povrijeđena djevojčica

  • Izvor: ATV
  • 03.11.2023. 19:11

Oborena tabla svjedoči o nevremenu koje jutros protutnjalo kroz Bratunac.

Svjedoče i učenici. U srednjoškolskom centru, od siline izbio je prozor. Povrijeđena je djevojčica, srećom lakše. Prevezana je u bolnicu Zvornik, ali je puštena na kućno liječenje. 

Njen školski kolega, Ognjen Tadić, prepričava da se sve desilo brzo-sreća, kaže, brzo je reagovala i profesorica matematike.

"Kada sam se okrenuo vidio sam da se prozor odvaljuje, svi su krenuli da vrište i da bježe, profesorica je krenula da bježimo napolje ja sam izašao ispred vrata, svi smo izašli, kad sam pogledao moju jednu drugaricu je udario prozor pa ju je iznijela profesorica matematike", kaže Ognjen.

Djevojčica je dobro, kaže direktor škole.

"Jedan čitav portal je ispao, pao u učonicu, povrijedio jednu djevojčicu, nadam se da nije teže povrijeđena, djevojčica je u svjesnom stanju, ona je otišla, žali se na bol u leđnom dijelu otišla je na hospitalizaciju u Zvornik", rekao je Dragan Prodanović, direktor SŠC "Bratunac".

Ostali su, iz predostrožnosti pušteni kući. Osim prozora, stradao je i krov škole, sportske sale i učeničke radionice. Tačan obim štete još se ne zna.

Iz Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Bratunac rečeno je da je snažni vjetar lomio drveće i oštetio krovove na mnogim kućama, stambenim i drugim zgradama kao i pomoćnim objektima. Procijenjuju da je duvao i do 90 kilometara na sat.

Pratite nas i putem Vibera