FHMZ

Očekuju se obilne padavine: Evo do kada je na snazi upozorenje

  • Izvor: ATV
  • 26.07.2023. 07:40

Narandžasto upozorenje zbog najavljenih obilnijih padavina na snazi je danas do 15 časova, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Upozorenje je izdato zbog mogućih lokalnih nepogoda.

Prema najavama, očekuju se lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom i jakim udarima vjetra, a moguća je i pojava grada.

“Klima se mijenja i postaje ekstremnija”

“Klima se mijenja i postaje ekstremnija”

"Uz jači pljusak može pasti 20 do 40 litara kiše po metru kvadratnom, a olujni udari vjetra biće između 60 i 80 kilometara na čas“, navedeno je na sajtu FHMZ.

Prema preporukama Svjetske meteorološke organizacije, stanovništvo bi trebalo da bude spremno da zaštiti sebe i imovinu, budući da je moguće i plavljenje materijalnih dobara i saobraćajnih mreža, kao i poremećaj u snabdijevanju električnom energijom, vodom i u komunikacijama.

Dobio milione na lutriji, kupio prijateljima kuće - sad ne pričaju s njim

Dobio milione na lutriji, kupio prijateljima kuće - sad ne pričaju s njim

"Može biti potrebna manja evakuacija. Teški uslovi za vožnju usljed smanjene vidljivosti i nekontrolisanog kretanja vozila usljed vode. Budite spremni na smetnje, strukturalna oštećenja i rizik za povrede od iščupanih stabala i krhotina koje nosi vjetar", stoji na sajtu FHMZ.

Pratite nas i putem Vibera

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:00 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:00 Film

    ''''Film